Friday, June 25, 2010

SAINS GEOMATIK SUBJEK

petang tadi my mum balik, then dia tunjuk kan aku subjek2 yang akan kos aku belajar time kat UiTM nanti.. OMG!!! salah satunya FIZIK kot! kedebukk!!! hah amek kaw! ya allah, aku ni budak akaun kot, bukan budak sains, da tak pernah belajar basic2 fizik, adus! then ada budak facebook aku tuh cakap dia pun tak nah gak belajar fizik, then dia suruh aku relax..pastuh mesej lak Raz, bagitaw dia kot yang kos aku ada FIZIK, dia reply kos dia pun lebih kurang sama je, ada je FIZIK, pun suruh aku relaz gak.. hah yela, relax la ni kan.. haha.. then2 add math pun ada u~.. huh, memang kene pulun habis habisan ni.. don't worry Myra Syira, you can do it dear!!! yeah2, i can do it! insya-allah.. go go chaiyokk gurl!!! ^_^


antara subjek Sains Geomatik(Sistem Maklumat Geografi) untuk sem 1 adalah :


Fizik
Pre-Calculus(math, add math korang kena kuat dan byk kan buat latihan)
Introductory Surveying(banyak praktikal)
Computer Application
CTU(agama)
(koko)


mirsya

20 comments:

  1. salam. hye kak (:
    er nak tanya, akk amik kos ni ek skrng?
    oke tk?

    sory tnye :D

    ReplyDelete
  2. hye..sorry lambat reply..hah sgt la ok..byk praktikal.tuh yang best.tp kene korban sikit la,mmg kena byk berjemur kat tgh pdg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..akak, btul ke kene brjemur? nnt kulit burn x?

      Delete
  3. salam kak,nk tnye sket ley.kos ni blaja pasal pe?ley kejeape? bez x?

    ReplyDelete
  4. salam kak nk tnya..bnyk survey ka???

    ReplyDelete
  5. Add math subjek paling penting.. fizik de 1 sem je.. huhuhu..

    ReplyDelete
  6. em..
    i pn dpat gak kos ney..
    br nk try,,junior larh..hehe
    best k?..

    ReplyDelete
  7. owh really??dapat kat mne ye?Arau or Seri Iskandar?hah sgt best..if u rajin,selongkar lah blog i ni.byk aktiviti kitorang sepanjang i dalam kos ni 1st n 2nd sem..mmg u tak kan rugi accept kos ni..

    ReplyDelete
  8. takut la plak kalau xbley bawak kos ney,,ramai yg cakap susah,,

    ReplyDelete
  9. jgn percaya..ssh kalo x study je..sng if study..itu je key dia..

    ReplyDelete
  10. adakah kos ni perlu melukis macm LK or mlukis mggunkn auto cad??

    ReplyDelete
  11. nope..just autocad je la yang ada..

    ReplyDelete
  12. hye..saya pon dapat course nieh..kat perak jgak..samalah dgn akak..hehe:))
    melalui..apew yg akak tulis nmpak..mcm best sgt koz nieh.tengs..kak..

    ReplyDelete
  13. mmg best pon..erm welcome dear =).kte jumpa nnti ye..

    ReplyDelete
  14. tahniah adik2 dapat course ni. belajar rajin2.

    ReplyDelete
  15. kak...saya nak tanya... apa kerjaya bidang nih....selain ukur tanah....

    ReplyDelete
  16. heyy, i just finish spm, and would you baldly recommend this course? i feel curious, but i already applied for this course.

    ReplyDelete
  17. i just want o ask you something....is it this course so very hard to brougth?

    ReplyDelete
  18. hye kak,,,saya dapat kos ney juga,,tenang hati saya lepas baca apa yg akak kata ,,thanks akak,,janji kita berusaha kan :)

    ReplyDelete